Wat is een happymeal?

Happy Meal’s zijn een populaire maaltijd bij kinderen. Maar wat is een Happy Meal precies? Dit artikel helpt je begrijpen waar een Happy Meal uit bestaat, waar je ze kunt verkrijgen, … Wat je ook wilt weten over Happy Meal’s – je vindt alle informatie in dit artikel.

1. Wat is een Happy Meal?

Een Happy Meal is een voordelig kindermenu dat McDonald’s introduceerde in 1979. Het is verkrijgbaar bij meer dan 35.000 McDonald’s-restaurants wereldwijd. Het kindermenu bestaat doorgaans uit een hamburger, frietjes, een verrassingstasje en een drankje. Extra opties en producten kunnen variëren per land.

Happy Meals staan bekend als ‘familieverantwoord’ omdat het menu een aantal gezonde opties omvat. Er zijn bijvoorbeeld verschillende salades, fruitshakes en snackgroenten verkrijgbaar. Ook worden gezondere alternatieven voor kinderen aangeboden, zoals kipnuggets gemaakt van whole-grain meel en een Sport Drink op basis van water. Er is ook een vegetarische optie op de Happy Meal menu.

 • Een Happy Meal bestaat doorgaans uit een hamburger, frietjes, een verrassingstasje en een drankje.
 • Extra opties en producten kunnen variëren per land.
 • Het menu omvat ook gezondere opties, zoals salades, fruitshakes en snackgroenten.
 • Er is ook een vegetarische optie op de Happy Meal menu.

1. Wat is een Happy Meal?

2. De Geschiedenis van de Happy Meal

De Happy Meal werd voor het eerst verkocht in 1978 door McDonalds. Het bedrijf wilde voedsel aanbieden dat meer aantrekkelijk was voor kinderen dan de gebruikelijke hamburger en friet. Omdat deze maaltijd gezonder was dan de traditionele opties, duidde de langere naam “Happy Meal” aan dat het eten minder schuldgevoel zou geven.

Vandaag de dag is de Happy Meal een van de meest populaire producten bij McDonald’s. Het bevat een menu-optie, wat frietjes en een speelgoed, dat meestal gekoppeld is aan een filmpromo of populaire cartoon. Het bedrijf heeft ook aangekondigd dat ze gezondere opties als bijgerechten van de Happy Meal zullen aanbieden, zoals appels in plaats van friet. Andere maatregelen om de gezondheid van de producten te verbeteren, zijn onder andere:

 • Vermindering van de calorieën, vetten en toegevoegde suikers
 • Verhoging van het aantal vezels en plantaardige voedingsstoffen
 • Verlaging van de zoutinname

Deze veranderingen hebben geleid tot een herwaardering van de Happy Meal, waardoor het weer een gezonde, lekkere maaltijd is voor iedereen – vooral kinderen.

3. Voordelen van een Happy Meal

Een Happy Meal bij McDonalds biedt veel voordelen. Ten eerste, het biedt een gunstig prijs-kwaliteitverhouding. Een Happy Meal bevat een compleet meal van patat, een snack, een keuze uit drinken en iets lekkers voor een prijs die laag is in vergelijking met andere aanbiedingen in de restaurant industrie.

Daarnaast kan elke Happy Meal worden aangepast. McDonals biedt een selectie van voorgerechten, snacks, dranken en desserts waaruit je kunt kiezen om je eigen Happy Meal samen te stellen. Elk item kan ook worden aangepast aan persoonlijke voedselvoorkeuren.

 • Gunstige prijs-kwaliteit verhouding
 • Biedt veel keuzemogelijkheden
 • Vergeet aanpassingen en persoonlijke voorkeuren

4. Nadelen van een Happy Meal

Met de komst van McDonald’s Happy Meal is het makkelijker geworden om kinderen te verleiden met fastfood, en er zijn gerichte marketingtechnieken ingezet om hen aan te sporen deze maaltijden te kopen. Hoewel dit kinderen een leuke traktatie biedt, zijn er ook verschillende nadelen.

Voedingswaarde:

 • Happy Meal-maaltijden bevatten grote hoeveelheden vet, zout en suiker, en leveren niet de juiste macro-voedingswaarde.
 • Het is vaak meer verzadigd dan wat gezond voor kinderen is.
 • De meeste Happy Meal-maaltijden voldoen niet aan de basiseisen van een gezond dieet.

Gezondheid: De regelmatige consumptie van Happy Meal-maaltijden kan ernstige gevolgen voor de gezondheid hebben, waaronder obesitas, diabetes, cardiovasculaire ziekten, hoge cholesterol en andere gezondheidsproblemen, die vervolgens een negatieve invloed kunnen hebben op een kinderlijk kwaliteit van leven in de toekomst.

5. Nuttige Tips Bij het Kopen van een Happy Meal

 • Kijk uit naar promoties: Veel fastfoodketens zoals McDonald’s bieden aanbiedingen en speciale promoties aan voor Happy Meals, dus zorg ervoor dat je de laatste promoties in de gaten houdt!
 • Wees selectief bij de opties: Sommige Happy Meals komen met drinken, dat kan zorgen voor een aanzienlijk verschil in de prijs per Happy Meal. Kies ervoor om het te personaliseren door op de premiefeaturen te passen.
 • Kook thuis: Happy Meals zijn de meest voordelige manier om in een restaurant te eten, maar koken thuis is nog steeds de goedkoopste optie, zelfs als je alle ingrediënten moet kopen.

Het is een goed idee om de waarde van Happy Meals te vergelijken voordat je een keuze maakt. De prijzen van Happy Meals kunnen variëren naargelang de locatie. Sommige restaurants bieden bijvoorbeeld dezelfde kwaliteit Happy Meals aan voor een lagere prijs.

Kijk ook voor andere opties, zoals speciale smaken of bepaalde voedingsmiddelen in plaats van de standaard kipnuggets of het menu dat wordt aangeboden. De mogelijkheden varieren tussen verschillende locaties, dus je moet altijd even kijken of er speciale opties zijn die je interesseren.

Dit was de basis van wat een happymeal is. Kinderen over de hele wereld gaan dol op de verpakte snacks, verrassingen en maaltijden die McDonald’s te bieden heeft. Niet alleen voor kinderen maar ook voor volwassenen is de happymeal een leuke optie. Dus als je de volgende keer bij McDonald’s bent, waarom zou je geen happymeal bestellen?

Bekijk de McDonalds prijzen

Plaats een reactie