Hoe lang bestaat Burgerking al?

Burgerking is misschien wel één van de best bekende fast food restaurantketens ter wereld. Veel mensen weten dat zij al bestaan sinds 1955, maar hoe lang precies? In deze korte verkenning wordt onderzocht hoe lang Burgerking al bestaat en hoe de keten zich heeft weten te handhaven over de jaren heen.
Hoe lang bestaat Burgerking al?

1. Wat is Burger King?

Burger King is een Amerikaanse fastfoodketen, opgericht in 1954. Burger King heeft ruim 17.800 vestigingen wereldwijd in meer dan 100 landen en is daarmee een van de grootste en meest bekende fastfoodketens ter wereld.

Deze keten maakt gebruik van vers bereide producten om zijn burgers, Salades, sandwiches, ontbijt, desserts en dranken te maken. Ze bieden ook verschillende soorten opties voor vegetariërs. Als je bij Burger King gaat eten, heb je keuze uit een combinatie van verschillende producten, variërend van de klassieke Whopper tot het Bacon King-sandwich. Alle producten zijn betaalbaar en verkrijgbaar in de meeste Burger King-vestigingen.

 • Gespecialiseerde broodjes
 • Verschillende smaken shakes
 • Kindermenu’s
 • Vegetarische opties

2. Hoe lang bestaat Burger King al?

Burger King is een Amerikaans fastfoodrestaurant dat over de hele wereld populair is. Het bedrijf is opgericht op 5 desember 1954, toen Dave Edgerton en James McLamore de Insta-Burger King oprichtten. Ze veranderden de naam in Burger King nadat ze vier maanden open waren.

Sinds het oprichten in 1954, hebben er veel veranderingen plaatsgevonden bij Burger King. Het heeft gloednieuwe producten uitgebracht, campagnes en marketingstrategieën opgezet, locaties geopend en zijn aanbod uitgebreid. Om deze veranderingen te vieren, viert Burger King elk jaar de “Whopper Wednesdays”, waarbij het restaurant een korting van acht dollar of meer aanbiedt voor burgers.

 • 1954: Insta-Burger King wordt opgericht door Dave Edgerton en James McLamore.
 • Late 1954: Insta-Burger King wordt “Burger King” genoemd.
 • 1966-67: Burger King heeft meer dan duizend locaties in 30 landen.

3. Waar is Burger King gestart?

Burger King is gestart als Insta-Burger King in 1953 in Jacksonville, Florida. Op dat moment waren er slechts 11 restaurants die burgers, friet en milkshakes aanboden. Al snel ontwikkelden de eigenaren hun concept tot een snel buffet waar klanten meerdere gerechten konden krijgen.

In 1955 begon Insta-Burger King te franchise. Het bedrijf heette later Burger King Corporation en begon sterker te groeien. Burger King Corporation werd uiteindelijk een wereldwijd bedrijf met meer dan 15.000 restaurants in meer dan 100 landen. De consumenten kunnen nu genieten van heerlijke burgers op meer dan 12.000 locaties wereldwijd.

 • Jaar: 1953
 • Oorspronkelijke locatie: Jacksonville, Florida
 • Aantal locaties: meer dan 15.000 wereldwijd

4. Hoe heeft Burger King in de loop der jaren bekendheid verkregen?

Burger King is wereldwijd bekend. In de loop der jaren heeft het merk een aantal technieken gebruikt voor het vergroten van de naamsbekendheid. Hieronder staan ​​enkele technieken:

 • Adverteren op TV: Burger King was een van de eerste bedrijven die TV-advertenties gebruikte ayor sterke naamsbekendheid te creëren.
 • Samenwerken met bekende figuren: Burger King heeft verschillende samenwerkingsverbanden gehad met bekende figuren, waaronder bekende sportlui, DJ’s, cinema-acteurs en rappers.
 • Motto’s en catchphrases: Burger King heeft een aantal bekende catchphrases en slogans, zoals ‘Have it Your Way’, ‘Making Fast Food Cool’ en ‘Taste is King’. Deze zijn ontworpen om de naamsbekendheid te vergroten.
 • Merchandising: Burger King heeft verschillende soorten merchandising, zoals T-shirts, mokken en sleutelhangers, die de naam van het merk helpen promoten.

Deze technieken hebben ervoor gezorgd dat veel mensen weten wat Burger King is en welke producten het aanbiedt. Dit heeft het bedrijf geholpen om een ​​van de meest bekende fastfoodketens ter wereld te worden.

5. Conclusie: Wat heeft de impact van Burger King gezien?

Burger King heeft een duidelijke invloed gehad op de wereldwijde fast-foodindustrie. Door innovatieve producten en een sterk merkimage heeft het bedrijf zichzelf een leider in de markt weten te maken. Hier zijn 5 manieren waarop de impact van Burger King gezien kan worden:

 • Het bedrijf heeft een aantal unieke producten geïntroduceerd die klanten aansporen om meer fast food te kopen.
 • Het heeft ook de prijs van fast food verlaagd en de kwaliteit van de producten verbeterd.
 • Het bedrijf heeft ook veel geïnvesteerd in marketing om meer klanten te bereiken.
 • Het heeft ook een aantal initiatieven genomen om ervoor te zorgen dat de producten gezonder zijn.
 • Tot slot heeft het bedrijf een internationaal netwerk gecreëerd met vestigingen in meer dan 100 landen.

Kortom, Burger King heeft een sterk merkimage gecreëerd met marketing en innovatie. Het heeft de prijzen verlaagd, de kwaliteit verbeterd en gezonder voedsel aangeboden. Doordat het bedrijf wereldwijd een groot netwerk heeft opgebouwd, is de invloed van Burger King duidelijk zichtbaar voor iedereen.

Burgerking heeft veruit de meest succesvolle fastfoodketen ter wereld opgericht. Hoewel hun successen wereldwijd zijn verspreid, begon het allemaal 65 jaar geleden met de oprichting van eerste restaurant. In al die jaren heeft Burgerking de consument veel te bieden gehad en hebben ze zich vastgehouden aan hun lekkere tradities, uw favorieten burgers. Burgerking gaat voor nog veel langere tijd mee naar verwachting.

Plaats een reactie